Gonzo’s Quest online slot

Gonzo’s Quest är en slot från svenska spelutvecklaren NetEnt. Här är huvudpersonen Gonzo, den spanske erövraren som begett sig till djungeln i Amazonas för att hitta det mytomspunna Eldorado. Spelaren får möta Gonzo i ett litet intro i början av spelet för att lära känna honom. Allt från grafiken till ljudet tar spelaren in i den djupa djungeln och skapar rätt stämning.Sloten är inte uppbyggd som vanliga slots där hjulen snurrar utan här har NetEnt använt sig av den så kallade avalanche-funktionen. Det innebär att stenblocken med symbolerna trillar ner från ovan och så snart som en vinstkombination har uppnåtts sprängs blocken och nya faller ner på deras plats. Gonzo är hela tiden en ständigt närvarande och aktiv figur i spelet.

Spelets uppbyggnad

Spelet har som sagt inga hjul utan här är det fem kolumner där stenblocken är uppradade på tre rader. Det går att satsa på 20 vinstlinjer. Mynten har ett värde från 0,1-5 kronor och den högsta satsningen man kan göra är 500 kronor. Spelet har en wild-symbol och istället för free spins finns det en symbol med Free Fall på.

Bonusfunktioner

Wild-symbolen visar sig som ett frågetecken och som i de flesta slots hjälper den till att skapa vinstkombinationer genom att ersätta andra symboler. Free Fall ger extra spinn om det dyker upp tre stycken eller fler på hjulen. Effekten är snygg när ett hål skapas och Gonzo kan hämta upp spinsen i den gyllene staden. En multiplikator i spelet kan ge x15 free spins.

Sammanfattning

Det här är en mycket läcker äventyrsslot som, trots några år i branschen, fortfarande håller. Den innehåller snygg grafik, hyfsad RTP på 96,1 % och bra utbetalningar. Det allra bästa med sloten är faktiskt Gonzo, denna sköna erövrare, som följer spelaren hela vägen. Det är ett spel där det hela tiden händer något och har du inte provat på spelet innan – gör det!